Top 5 hagyományos pub Írországban


Írország jól ismert látnivalóiról, gyönyörű vidékeiről és kultúrájáról. Vidámság, szórakozás és vendégszerető emberek határozzák meg az itt nyaraló élményeit, de vizsgáljuk meg egy másik jól ismert szempontból is az országot: sör, jó sör! Az egyik legfontosabb sörkészítő ország Írország, így  ha itt jár, érdemes megállnia az alábbi pubokban.

  1. McCarthy, Fethard főutcáján, ködös hegyek és utak között.  A pubnak nem csak az elhelyezkedése, de a berendezése is meglehetősen vonzó. A rattan székek és tölgyfa pult hatására egy régi film díszleteiben érezheti magát.
  2. Az EJ Morrissey Abbeyleix-ben legendás a légköre miatt. Faragott képek, fém gerendák, és fa válaszfalakkal elkülönített boxok. Az öreg polcokon egyszer régen péksütemények és tea várt vevőre. 3. A Clancy  Athy városában van, és többek között azért érdemelte ki a
  3. helyet, mert van egy régi stílusú ír bárja. Minden csütörtök este zenészek játszanak hegedűn, furulyán vagy mandolinon, régi időket idézve.
  4. A  Tigh Neachtain Galway-ben van, és nem sokat változott megnyitása óta. Irodalmárok és zenészek alkotják a közönségét, akik néha fel is lépnek itt. És egy másik nyomós érv amiért ez egy hagyományos pubnak számít természetesen a sör.
  5. A Thomas Connolly Sligoban van, és érdemes felírni a megnézendő dolgok listájára. A berendezés és a hangulat az ami a listán szereplő többi pubhoz teszi hasonlóvá. Érdekes sajátossága, hogy a boxok között üveg válaszfalak vannak.

Párizsi karácsony, a Champs-Elysées és a Notre Dame

Párizsban rengeteg látnivaló van, az ünnepi szezonban pedig még több lehetőséggel várja a látogatókat ez a csodás európai főváros.

Ha decemberben látogat el Párizsba, mindenütt karácsonyi hangulat fogadja, még a párizsi szállodákban is, hisz ilyenkor minden ünnepi díszbe öltözik. A híres Champs-Elysées, ahol drága üzletek és stílusos kávézók sorakoznak, romantikus hangulattal tölti el, miközben a Diadalívtől a Place Vendome-ig sétál. A Galeries Lafayette és a Notre Dame még a szokásosnál is lélegzetelállítóbb látványt nyújt az év ezen időszakában. A híres látnivalók, amik egy átlagos napon is lenyűgözőek, a karácsonyi fényekkel különleges, örök emlékként kísérik el az embert.

A Champs-Elysées fáin is égősorok ragyognak. Az ikonikus Notre Dame előtt pedig megcsodálhatja Párizs karácsonyfáját, és részt vehet a katedrálisban a karácsonyi misén. A karácsonyi dekorációba öltözött városban azonban más szórakozási lehetőségek is várják, városszerte korcsolyapályák hívogatják a helyieket és turistákat egyaránt. A legnépszerűbbek a Városháza és a Montparnasse pályái. A korcsolyapályák december közepétől márciusig vannak nyitva, és ingyenes a belépés. Ha szeretne korcsolyát bérelni, azt is megteheti néhány euróért.

Az Eiffel-torony és a Louvre Múzeum városa mindig ámulatba ejti az ide látogatókat szépségével és különlegességével. A karácsonyi hangulat, a város fényei pedig még nagyobb élménnyé teszik az utazást.

Barcelona és a karácsonyi vásárok

Ha a karácsonyi ünnepek alatt jár Barcelonában, különleges élményben lesz része: kivilágított utcák, betlehemek és karácsonyi hangulat. És még egy különleges dolog várja ilyenkor az utazót: a barcelonai karácsonyi vásár.

A vásárokban lelhetünk rá a legjobb karácsonyi ajándékokra, nem beszélve a különleges hangulatról. A standok karácsonyi csecsebecséket rejtenek, ünnepi fények világítanak, és megtapasztalhatja azt is, hogy a barcelonai emberek hogyan ünneplik a karácsonyt. Az egyik ilyen vásár, amit mindenképp meg kell nézzen, a Fira de Santa Lucia.  Ezen a különleges piacon fenyőfát, karácsonyfadíszeket és fagyöngyöt is találhat, ha fel akarja díszíteni az otthonát, akkor ide jöjjön! Persze talál standokat ahol ékszert, játékokat és dísztárgyakat árulnak, amik remek szuvenírek lehetnek, és a különleges alkalom és hely még értékesebb emlékké teszi őket.

Ha a Sagrada Familia mellett vesz ki szobát egy barcelonai hotelben, vagy csak ellátogat a környékre, menjen el egy másik vásárba: a Fira de Nadal karácsonyi díszeket és kézműves árukat kínál.

A harmadik piac a Mercat Gòticot is magában foglalja, kisebb, mint a fentebb említett vásárok, de legalább annyi érdekességet találhat itt is. Élvezni fogja a városnéző sétát, a karácsonyi hangulatot, a karácsonyi szokásokat és a kirakodóvásárt.

A legjobb árakat és a legjobb környékeket megtalálja a pronthotel.com honlapon, ami a legolcsóbb barcelonai hoteleket kínálja online.

Amszterdam-karácsonyi hagyományok és ünnepi hangulat

Amszterdam különleges város még egy átlagos hétvégén is, azt pedig, hogy az ünnepek alatt milyen, még elképzelni is nehéz. A karácsonyi időszak Amszterdamban november 14-én kezdődik , Sinterklaas és Zwarte Pieten (szent Miklós és kísérője) érkezésével.

A történet szerint, ha egy gyerek nem volt elég jó, Sinterklaas segítői elviszik Spanyolországba. Ez az ünnep december 5-én ér véget, amikor a gyerekek a csizmájukat a kandalló közelébe rakják éjszakára, arra várva, hogy másnap reggel édességekkel tele találják meg őket.

Bár ez a holland ünnepi hagyomány december előtt kezdődik, karácsonykor is igazi ünnepi hangulat uralkodik a városon, az egyetlen különbség, hogy jóval egyszerűbb nyitva tartó boltot találni. A Museumplein szintén karácsonyi díszbe öltözik ilyenkor, a karácsonyi vásárban pedig kézműves áruk közül válogathat.

A korcsolyapályák sokáig nyitva vannak, és ünnepi fények világítják meg az utcákat és a Dam téri karácsonyfát. Sétáljon egyet a Leidseplein és  Jordaan városrészekben egy amszterdami hotelből indulva, üljön be egy karácsonyi díszekkel dekorált kávézóba, vagy nézegesse a kirakatokat! A vöröslámpás negyedbe is bekúszik ilyenkor a karácsony, a templomokban pedig karácsony estéjén koncerteket tartanak. Az Anna Frank-ház és a Rijksmuseum is nyitva van, ha pedig szeretne meghallgatni egy karácsonyi koncertet, a Concertgebouw koncertteremben ezt is megteheti.

Karácsony Londonban: korcsolyázás, karácsonyi énekek és vásárlás

A turisták odavannak Londonért a karácsonyi időszakban.

A Big Ben, a Buckingham-palota, a London Eye; karácsonykor mindegyik egy kicsit más, mint általában, a városnézést áthatja az ünnepi hangulat. Londonban ilyenkor számos előadás, felvonulás, korcsolyapálya és persze a karácsonyi dekoráció teremti meg az ünnepi atmoszférát, így a londoni karácsonyi utazás élete egyik legszebb élményévé válhat.

Korcsolyázhat a Tower vagy a Hampton Court közelében, mindegy melyik londoni hotelben foglalt szobát, mivel ezekhez a látnivalókhoz egyszerű eljutni, és az élmény megéri a fáradságot.  Megnézheti a Diótörőt, vagy más előadást egy londoni színházban.

Menjen el a Trafalgar Squere-re, és csodálja meg a híres karácsonyfát, amit minden évben felállítanak, találkozzon a Télapóval, és hallgassa meg a karácsonyi énekeket! Akik szeretnek vásárolni, értékelni fogják az ünnepi díszbe öltözött kirakatokat, amikben potenciális karácsonyi ajándékok várnak vevőre.

A Hyde Parkban az év ezen időszakában karácsonyi vásárt tartanak, és karácsonyi koncerteket hallhat. Az Oxford és Regent Street fényei teljessé teszik az ünnepi hangulatot, igazán emlékezetes élménnyé téve a londoni karácsonyt. A ProntoHotel segítségével jó áron foglalhat szobát a környékbeli londoni hotelek valamelyikében.

Szilveszter Amszterdamban

A karácsonynak vége, és mindenki készülődik a szilveszterre. Ha igazán jó bulira vágyik, gondolkodjon el azon, hogy Amszterdamban ünnepelje az újévet! Ennek a csodás városnak az utcái szilveszter éjjelén megtelnek turistákkal, akik a gyerekek által dobált petárdákat kerülgetik. Ugyan, hiszen csak kihasználják az alkalmat egy kis ijesztgetésre! A kocsmák, bárok és észak Velencéjének terei megtelnek emberekkel, akik éjfélkor hangosan és vidáman köszöntik az új évet a csodás tűzijátékkal megvilágított éjszakai ég alatt. Ha egy kevésbé zsúfolt helyről szeretné nézni a tűzijátékot, megteheti egy amszterdami szálloda erkélyéről, vagy választhat egyet  a város csatornáin átívelő számos híd közül.

Római karácsony

Rómában rengeteg látnivaló és felfedeznivaló van. Olyan történelmi emlékeket láthat itt, mint a Colosseum, kipróbálhatja a híres olasz konyhát és a helyi ételeket.

Elmehet a híre Spanyol lépcsőhöz, a Trevi-kúthoz, de ennél sokkal több minden várja a karácsonyi időszakban.  Ha Prontohotel.com honlapon nézelődik római vakációt tervezve, miért ne nézné meg a karácsonyi ajánlatokat?

A karácsony Rómában olyan élmény, amit nem szabad kihagyjon.  Az ünnepek alatt nem csak a pápa éjféli miséjét hallgathatja meg szenteste, vagy a pápai beszédet karácsony napján a Szent Péter-bazilika előtt, de a Szent Péter téren életnagyságú betlehemet is láthat. Ezek az események persze csak töredékei annak, amit Róma nyújt karácsonykor. Ott van például a szeplőtlen fogantatás ünnepe december 8-án és egy kisebb betlehem a Piazza Navonán.

Egy másik ünnepi esemény a karácsonyi vásár, amit  a Piazza Navona téren rendeznek, és ahol kis betlehemeket, dísztárgyakat és játékokat is lehet vásárolni. Az utcák fényei és a Piazza Venezia karácsonyfája ámulatba ejt minden turistát.

Róma az egyik legjobb hely a karácsonyi vakációra, mivel itt igazán közel kerülhet az eszméhez, amiről az ünnep szól, és ha valamilyen ok miatt ön nem ünnepli a karácsonyt, Róma akkor is egy varázslatos hely az év ezen időszakában.

Mindegy, hogy melyik városrészben foglal szobát egy római hotelbe, könnyedén eljuthat a város látnivalóihoz, miközben megismerkedhet az olasz hagyományokkal is. Ha karácsonykor utazik, még több élményben lesz része, nem csak magát a várost fedezheti fel, hanem megtapasztalhatja, hogyan is ünnepelnek az emberek Rómában, kicsit közelebb kerülhet a kultúrájukhoz és a mindennapjaikhoz is.

Tokió és múzeumok

Tokióban a turista boltokkal, templomokkal és történelmi emlékekkel találkozhat.  És persze kipróbálja a japán konyhát is. Nézzen utána a tematikus szórakozóhelyeknek és látogassa meg a technológiai centrumokat! Mindenki szeretne pihenni, szórakozni, és újdonságokkal találkozni, de a művészeti múzeumok is a program kihagyhatatlan részei.

Tokió tele van múzeumokkal. Olyan sok van belőlük, hogy igazán nehéz választani, melyikbe is menjünk el, melyiket hagyjuk ki. Hogy segítsünk egy kicsit, összeszedtünk pár igazán érdekes kiállítást. A Setagaya Művészeti Múzeum Mukai Junkichi Szárnya: itt Mukai nyugati stílusban alkotó festő rajzaiból és festményeiből álló gyűjtemény látható. A Nerima Művészeti Múzeum körülbelül 1400 kortárs művészeti alkotásnak ad otthont. A kiállítások egész évben megtekinthetőek.

Egy másik érdekes múzeum a Tokyo Fuji Művészeti Múzeum. Ebben a múzeumban többek között nyugati és keleti festmények, szobrok, képek, páncélok, kardok és fegyverek láthatóak. Mivel rengeteg múzeum van a városban, ezért lehetetlen egyetlen bejegyzésben mindegyikről írni valamit, de ha szeretne látni egy teljes listát a múzeumoktól, meglátogathatja Tokió turisztikai honlapját.

Dublini karácsony és ünnepi hangulat

Ha Dublinban szeretné eltölteni a karácsonyt, akkor a város híres látnivalói mellett megcsodálhatja a különleges díszítést és az egyedülálló karácsonyi hangulatot. Ellátogathat olyan rendezvényekre, mint a „karácsony tizenkét napja” Point Village-ben.

December 4-től kivilágított fabódék bukkannak fel a városban, amik a karácsonyi ünnepeket és hagyományokat jelenítik meg. Korcsolyázhat a 7UP korcsolyapályán az Arnotts tetőteraszán, ami január végéig van nyitva. Az O’Conell Streeten pedig megnézheti a hatalmas karácsonyfát, amit minden évben felállítanak, és karácsonyi énekeket hallgathat.

Ha a macskaköves Smithfield Streeten, vagy annak közelében foglal hotelt, több korcsolyapályát is kipróbálhat a környéken, karácsonyi koncerteken vehet részt, a gyerekek számára pedig rendeznek Mikulás Műhelyet. A kicsik a Smithfield Streeten találkozhatnak a Télapóval. A Temple Bar városrészben karácsonyi vásár és designer üzletek várják a vásárolni vágyókat.

Ha kedveli a piacokat, akkor érdemes meglátogatni Farmleigh House-t a Phoenix Parkban, ahol nem csak hagyományos ünnepi ételeket kóstolhat meg, de az Ír Nemzeti Múzeumba is ingyen bemehet, sőt ilyenkor ünnepi témájú kiállításokat is rendeznek. Vehet jegyet az egyik karácsonyi koncertre a National Concert Hallba, vagy megnézhet egy előadást a Gaiety Színházban.

Ha legjobban a vásárlás érdekli, akkor a Grafton Street és a Henry Street várja. Van néhány remek bolt ezekben a forgalom elől elzárt sétálóutcákban. Kezdje el tervezni az utazását, és keresse meg a legjobb árú szállást Dublinban a Grafton Streeten a ProntoHotellel!

Hétvége Berlinben

Berlin egy fantasztikus város, kellemes hétvégét tölthet el itt, ha van némi szabadideje. A város történelme és kultúrája lenyűgöző, összeolvad benne a múlt és a jelen, így hozva létre egy sajátos és elbűvölő atmoszférát.

 Ragyogó szállásajánlatokat találhat, és könnyen lelhet olcsó  berlini hotelre is, ha eldöntötte, hogy a város mely részén szeretne szobát, hogy eltöltsön itt egy izgalmas hétvégét. A Prontohotel.com segítségével egyszerűen találhat kényelmes vagy éppen luxus szállodát, közel a városközponthoz és a főbb látnivalókhoz. A nyüzsgő berlini éjszakai élet is lenyűgöző, rengeteg étterem, kávézó, és bár várja a vendégeket, és itt kóstolhatja meg a világ legjobb söreit.  Igaz, ha feljön a nap, nem sok ideje marad, hogy kiheverje a másnaposságot, mivel a hétvégén még rengeteg helyre el kell mennie, hogy felfedezze a várost. Ott van például a berlini állatkert, ami Európa legnagyobb állatkertje, a berlini fal, és az East Side Galéria, ahol a híres berlini fal graffitijeit nézheti meg, valamint ott van még a város körüli vidék erdőkkel és tavakkal.

Hasonlítsa össze az árakat, és foglaljon szállást Berlinben a Prontohotel.com segítségével!

5  csillagos berlini hotelek 

4 csillagos berlini hotelek

3 csillagos berlini hotelek

2 csillagos berlini hotelek

1 csillagos berlini hotelek

Page 1 of 3123»